Warning: mysqli::mysqli() [mysqli.mysqli]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100231 Library:100335 in /home/alfaton/www/root/php/connect.inc.php on line 2
АТМ
четвъртък, 26 Април 2022 21:14ч.

Warning: mysqli::mysqli() [mysqli.mysqli]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100231 Library:100335 in /home/alfaton/www/root/php/connect.inc.php on line 2

Фасадна Топлоизолационна Система (ФТС) с МОНОДУР EPS с мазилка.

Системата е разработена на базата на съществуващите и прилагани такива системи в Европа. Основа на високото и качество са топлоизолационните плоскости със запазена марка МОНОДУР®. Те са произведени по най-съвременна италианска технология от специална първокласна суровина в заводите на гръцката фирма МОНОСТИР. МОНОДУР® превъзхожда обикновения бял ЕПС (стиропор) със:

Пo-високи технически показатели;
Стабилизиран и непроменящ размерите си във времето;
По-високо обемно тегло – 20 – 25 кг/м3;
Неуязвим от гризачи, насекоми, и микроорганизми;
Специално оформена грапава структура на повърхността и канали – увеличаващи адхезията при залепване и шпакловане;
Ръбове с фалц за застъпване - за избягване на топлинните мостове между отделните плоскости; 
 
При разработката на Системата за Външна Фасадна Топлоизолация с ЕПС МОНОДУР® са взети предвид характерните климатични особености на България спрямо западноевропейските страни.
В България климатът се отличава с много голям диапазон на денонощните температурни разлики от плюсови до минусови температури, което води до големи и резки деформации в повърхностния слой на топлоизолационните системи.
Затова е необходимо топлоизолационните системи за нашите условия да имат по-високи механични характеристики като сцепление с основата, еластични деформация без пукнатини.

Тези характеристики се осигуряват най-добре при Системата за фасадна топлоизолация с
МОНОДУР® благодарение на специално оформената грапава повърхност и каналите, които значително увеличават адхезията с лепилата и шпакловките;
Нещо повече, системата за топлоизолация с
МОНОДУР®  е първата в България, при която се прилагат специално произведени и разделени полимерциментови състави – за лепене -   МОНОФИКС и за външно шпакловане - МОНОПЛАСТ, за разлика от всички останали топлоизолационни системи, които ползват един и същ състав лепило-шпакловка.
Полимерциментовото лепило
МОНОФИКС™, е с подчертани и увеличени адхезионни свойства към основата и пенополистирена, а полимерциментовата шпакловка МОНОПЛАСТ е със завишени еластични свойства с цел безпроблемно поемане на големите опънни напрежения в тънкия слой на шпакловката, възникващи от температурните деформации.
Тази оптимизация води до значително повишаване на устойчивостта на системата на външни въздействия, но и води до чувствително намаляване на средната стойност на материалите за лепене и шпакловане в сравнение с тези от другите системи.

Останалите компоненти на Системите - дюбели, алкалоустойчиви стъклофибърни армиращи мрежи, укрепващи профили и мазилки са подбрани от реномирани производители, с гарантирано високо качество, отлични характеристики и изпитана във времето съвместимост в системата.

Така подбрана и прилагана, Системата за Външна Фасадна Топлоизолация с ЕПС МОНОДУР®, е доказала своята ефективност и конкурентност по отношение на качество и обща стойност.
"Алфатон" © 1999-2022

Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!